MUNDORF transformator (NOS. ZOC) E/I-kern spoelen


Mundorf's Zero-OHM-spoel (ZOC) is niet alleen een opmerkelijke mijlpaal in hun +38 jaar duurzame bedrijfsgeschiedenis, maar zeker een echte mijlpaal op het gebied van audiofiele spoeltechnologie in het algemeen. Zelfs vandaag de dag is deze VN-type spoel nog steeds de norm voor de beste muzikaliteit in alle opzichten, met een overtuigend lage frequentiespectrum met minimale kleuring. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor lage frequentietoepassingen met maximale prestaties. Tonale neutraliteit en de kleinst mogelijke interne weerstand zijn hier van primair belang. Door de extreem lage inwendige weerstand (=weinig verlies) kunnen deze spoelen de efficiëntie van high-end luidsprekers optimaliseren. E/I-kern spoelen zijn bijzonder moeilijk op waarde te krijgen en is een tijdrovend proces.
Deze VN-serie wordt ook wel Zero-Ohm Coil (Z.O.C.) of in het Duits Null-Ohm Spul (N.O.S.) genoemd vanwege hun ongeslagen laagst mogelijke weerstand. We hebben het dan over 0,64ohm van de VN125-33mH tot 0,02ohm van de VN-390-1,0mH.
Dit type is beschikbaar met draaddiameters van 1,25 - 2*6mm en bijpassende E/I-kern.






NIEUW: De pas ontwikkelde VNCU-serie gebruikt dezelfde Feron E/I-kernen, maar gewikkeld met OFC koperfolie, geïsoleerd door in hars gedrenkte Abacá Esparto-papier. Dit maakt ze waarschijnlijk de meest musicale spoelen die momenteel beschikbaar zijn.

Foliebreedtes 44 en 70mm:





Selecteer uw land om het juiste BTW% te berekenen: